444 преглеждания, 0 коментара,
0.00 / 0 гласа
Санняса в пътя на тантра
Санняса в пътя на тантра
издателство: Хрикер
корична цена: 7.00 лв (-15%)
mobilis цена: 6.30 лв.
спестявате: 0.70 лв + 35 точки

ОписаниеТантра е учение, предавано от уста на ухо, от учители на ученици, в продължение на безчислени линии на посвещение, чието начало се крие в най-далечната Златна епоха от развитието на човечеството, описана в предания и легенди. То е една от най-точните форми (може би актуална днес) на изначалната традиция, която е вдъхновявала всички истински учения за Посвещение в духовните тайни и на Изток, и на Запад: Дзен, Кабала, Алхимия, Суфизъм, Херметизъм и т.н.

Като всички тези учения, Тантра е преди всичко "умение да се живее", което предоставя на човека средства за себепознание и за физическа, умствена и духовна реализация.

Същността на неговото послание към хората би могло да се изрази накратко така:

" Изживявай цялостно, осъзнато, интензивно и докрай всичко онова, което животът ти предлага да изживееш..."

" Приемай с ликуване и усмивка великата игра на живота, възприемай с радост и своята роля в него. Към всичко и всички се отнасяй приветливо и шеговито..."

" Обичай с цялото си тяло, с цялото си сърце и с цялата си душа..."

" Обичай себе си, обичай човека до тебе и другите хора, обичай живота, обичай любовта..."

" Бъди светлина... Бъди светъл пламък за себе си и за всички, които ще пожелаят да дойдат, за да се научат да виждат истината и да внасят топлота в живота си..."

За автора:

Жан-Жак Ригу е посветил петнадесет години на изучаването и особено на практикуването на тантристкото учение под ръководството на Йоги Бхаджан, Бхагван Шри Раджнииш и Нирваир Рам. Сред като е основал Френската Федерация по Кундалини-йога и ръководил в продължение на 10 години "Садхана Тантра Ашрам" в Бордо, сега той посвещава силите си на подготовката на преподаватели по Кундалини-йога и на организирането на групи по "Тантра-Срещи" във Франция и в други страни.

Още за книгата

  • година на издаване: 2007
  • вид на подвързията: меки корици
  • страници: 246
  • ISBN: 9789543490059


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"Санняса в пътя на тантра"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
    Не са намерени други книги