490 преглеждания, 0 коментара,
0.00 / 0 гласа
Вещерът - Кръвта на елфите
Вещерът - Кръвта на елфите
издателство: ИнфоДар
корична цена: 14.00 лв (-14%)
mobilis цена: 12.46 лв.
спестявате: 1.54 лв + 42 точки

Описание

Нашата история, историята на този свят, познава подобни случаи. От стотици години хората и нехората - елфите, нилфгардците, гномите, джуджетата, полуръстовете - успяват да живеят заедно, да се убедят взаимно, че се различават много малко едни от други.

Но нилфгардците завладяват и опустошават Цинтра, слагайки по този начин край на мирното съжителство. След смъртта на родителите си, принцеса Цири изчезва. Вещерът Гералт, за когото тя е предопределена, намира момичето в гората сред дриадите и я спасява. Смутните времена ги отвеждат в крепостта Каер Морхен - самотното, изгубено сред планините седалище на вещерите. Тук Цири ще расте свободнa, здравa, защитенa.

Когато елфическата пророчица предсказва, че светът ще се възроди с помощта на Белия пламък и Бялата кралица, видовете се вкопчват в безмилостна битка, в която може да има само един победител, един оцелял. Защото наградата е абсолютната власт.

Анджей Сапковски е роден в полския град Лодз през 1948 г. Следва икономика и преди да се ориентира към писането е работил като представител на чуждестранна търговска компания в Полша. Публикува първия си разказ през далечната вече 1986 г. в полско списание. Разказът е със заглавие „Вещерът” и му носи голям успех и необичайно одобрение както сред читателите, така и сред критиката. Впоследствие Сапковски създава цял цикъл, посветен на Вещера - три колекции с разкази и пет романа. Тези негови работи го правят един от най-известните полски автори на 90-те години.


Още за книгата

  • година на издаване: 2009
  • вид на подвързията: меки корици
  • страници: 404
  • ISBN: 9789547614048


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"Вещерът - Кръвта на елфите"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
»виж всички