685 преглеждания, 0 коментара,
0.00 / 0 гласа
Мисията на шута
Мисията на шута
автор: Робин Хоб
издателство: Бард
корична цена: 16.99 лв (-16%)
mobilis цена: 14.78 лв.
спестявате: 2.21 лв + 50 точки

ОписаниеЗавладяваща фентъзи сага!

Робин Хоб е сред най-изтъкнатите съвременни автори на фентъзи. Сега тя продължава сказанието за Фицрицарин Пророка - творба с изумителни мащаби, блясък и изпълнен с неподправено въображение артистизъм. „Мисията на Шута” е завладяващ разказ за човека, най-сетне противопоставил се на двете магии, които разкъсват не само него самия, но и земята му.

Цели петнадесет години след събитията, разтърсили предишния му живот, Фицрицарин Пророка е живял в самоналожено изгнание. Повечето хора са приели, че е мъртъв. Незаконороден, с царствената кръв на Пророците, той се е оттеглил в самотна селска къща. Там отглежда осиновения си син Хеп и споделя самотата си със своя верен, свързан с магията Осезание вълк Нощни очи.

Но разгарът на лятото довежда на прага му гости, а с тях - и миналото му. Джина, странстваща вещица, предрича, че при него ще се върне една отдавна изгубена любов. Сенч - дворцов убиец и едновременно наставник на Фиц пък желае той да се завърне в замъка Бъкип. А и Шутът, бившият Бял ясновидец, се появява отново като богатия и чаровен лорд Златен и призовава Фиц да поеме задължението си на Катализатор, онзи, който дава възможност на други да се превърнат в герои, за да променят завинаги пътя на времето.

На всички тях Фиц отказва. Но тогава идва призивът, който той не може да пренебрегне...

Робин Хоб е един от псевдонимите на писателката Маргарет Астрид Линдхолм Огдън (род. 1952 г. в Калифорния). Тя е едно от големите и обичани имена в съвременния SF и фентъзи жанр. До 1993 г. публикува под псевдонима Меган Линдхолм. Сега използва и двата си псевдонима. Живее в Такома, щат Вашингтон (САЩ).

Още за книгата

  • година на издаване: 2008
  • вид на подвързията: меки корици
  • страници: 688
  • ISBN: 9545859809


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"Мисията на шута"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
»виж всички