590 преглеждания, 0 коментара,
4.00 / 1 гласа
DARKMARKET: Киберкрадци, киберченгета и самият ти
DARKMARKET: Киберкрадци, киберченгета и самият ти
издателство: Сиела
корична цена: 15.00 лв (-14%)
mobilis цена: 13.35 лв.
спестявате: 1.65 лв + 45 точки

Описание

Как хакерите станаха новата мафия

Миша Глени е изтъкнат журналист и историк. Като кореспондент в Централна Европа, първо на Guardian, а после на БиБиСи, той отразява падането на комунизма и войните в бивша Югославия. Спечелил е няколко големи награди за трудовете си, между които Sony Gold Award за извънреден принос към електронните медии. Автор е на четири книги.От три години ръководи неправителствена организация, чиято цел е помирението в Сърбия, Македония и Косово. Понастоящем живее в Лондон.

 

В новата си книга "DARKMARKET: Киберкрадци, киберченгета и самият ти" авторът на световния бестселър „Макмафия” разследва трите фундаментални заплахи, пред които е изправен светът през ХХІ век: киберпрестъпността, кибервойната и кибериндустриалния шпионаж. Правителствата и частният сектор губят ежегодно милиарди долари в борба с непрестанно променящия се, често невидим, но свръхинтелигентен нов вид престъпници: хакерите.

 

 

„Тази извънредно силна книга разследва сенчестия свят на съвременната престъпност, за това как той не познава граници и колко трудно е да се борим с него. DarkMarket, подобно на „Макмафия”- книгата на Глени за международната мафия- показва колко кардинално ни липсват общи наднационални механизми, нужни за борба с киберпрестъпността и е едно базисно четиво за всеки, който иска да разбере света, в който живеем.”

 

Роберто Савиано

 

 

„Това е едно от най-добрите произведения на нашето време, извън жанра на художествената литература. Плод на детайлно разследване и подробен разказ, то е крайно отрезвяващо, но е и пълно с екзотични места, зашеметяващи факти, невероятно брутални действия и ярки, макар и смъртноопасни персонажи....Всеки, който има и най-малък интерес относно законите, по които се движи светът, трябва да прочете тази книга.”

Wall Street Journal


Още за книгата

  • година на издаване: 2012
  • вид на подвързията: меки корици
  • страници: -
  • ISBN: 978-954-28-1053-7


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"DARKMARKET: Киберкрадци, киберченгета и самият ти"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
    Не са намерени други книги