660 преглеждания, 0 коментара,
5.00 / 1 гласа
ТРИТЕ ПЪТЕКИ КЪМ ЩАСТИЕТО
ТРИТЕ ПЪТЕКИ КЪМ ЩАСТИЕТО
издателство: AMG Publishing
корична цена: 12.00 лв (-14%)
mobilis цена: 10.68 лв.
спестявате: 1.32 лв + 36 точки

Описание

Колкото и да се променя светът и ние, хората, заедно с него, копнежите на човешкото сърце остават едни и същи, във всяка една епоха – в това ни убеждава книгата „Трите пътеки към щастието”. Чрез нея авторката Рут Клайдсдейл цели да запознае съвременния човек с някои от тайните на древната мъдрост и да му покаже как би могъл да ги използва и днес, в XXI век, за да направи живота си малко по-смислен, а всекидневието си – по-спокойно и хармонично.

 

 Изследвайки в своята работа културата на Ренесанса, вниманието на Рут Клайдсдей е било привлечено от една забележителна, но не толкова популярна за днешните хора личност – тази на Марсилио Фичино. Фичино бил едновременно лекар, астролог, философ, музикант и маг. Извличайки практични съвети от древните мистерии и философиите на Питагор и Платон, Фичино композирал лечебна музика, създавал ритуали за привличане на любов и късмет, предлагал съвети за здраве и работа, създал цялостна система за самоусъвършенстване и постигане на по-щастлив живот.

За съжаление, въпреки че е притежавал енциклопедични познания, извлечени от най-различни древни учения и философии, този изключителен човек не е систематизирал своите открития и прозрения. Ето защо Рут Клайдсдейл решава да го направи. Тя извлича есенцията от методите и съверите на Фичино и ги предлага на съвременните читатели в книгата „Трите пътеки към щастието”. Взети заедно, те предлагат чудесни препоръки за това как да извървим пътя към щастието във всяка една област – от грижата за тялото до развиване на богат духовен живот. От нея читателят ще научи как:

 

 • да балансира в тялото си четирите елемента – огън, въздух, вода и земя, за да поддържа добро здраве.
 • да се докосне до потребностите на своята най-дълбока същност – душата, за да знаете как да я подхранва всекидневно и да се чувства щастлив.
 • да разбере как любовните му връзки са огледало на него самия и да научи как да отвори място за любовта в сърцето и живота си.
 • да открие какво качество му липсва – може би търпение, вяра или социални умения, и да използва древните методи на астрологията, за да го развие.
 • да научи как да се освобождава от излишния багаж – ненужни желания и привързаности, за да живее тук и сега и да приема живота като истинско духовно пътуване.

 Съветите на древната мъдрост, описани в книгата "ТРИТЕ ПЪТЕКИ КЪМ ЩАСТИЕТО", са особено актуални днес, за съвременните хора, свикнали да водят застоял начин на живот и да се вълнуват повече от сетивното и материалното. Те ще им помогнат да внесат зрънце магия във всекидневието си и да потърсят нов поглед към проблемите си. Ако вземем темата за здравето например, древните мъдреци са разглеждали тялото като изградено от четири елемента, или стихии. Използвайки съветите в книгата, читателят ще разбере какво означава всеки един елемент  – огън, въздух, вода и земя, и как може да увеличи съдържанието на онзи от тях, който му липсва, за да постигне физически баланс. Емоционалното здраве също се корени в равновесието и способността да ценим настоящия момент, а благод


Още за книгата

 • година на издаване: 2012
 • вид на подвързията: твърди корици
 • страници: 232
 • ISBN: 978-954-9696-43-1


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"ТРИТЕ ПЪТЕКИ КЪМ ЩАСТИЕТО"    


Още книги от

 • автора
 • издателството
 • категорията
 • Тайното знание
  издателство: AMG Publishing
  Във всяко време има хора, водени от копнежа да разберат какво се крие отвъд физическата реалност....
  2010
  Меки корици
  304
  Mobilis цена: 15.98 лв.
  Поръчай
»виж всички