275 преглеждания, 0 коментара,
0.00 / 0 гласа
ТАЙНАТА НА ХРИСТОФОР КОЛУМБ.  Тамплиерският флот и откриването на Америка
ТАЙНАТА НА ХРИСТОФОР КОЛУМБ. Тамплиерският флот и откриването на Америка
издателство: Сиела
корична цена: 15.00 лв (-14%)
mobilis цена: 13.35 лв.
спестявате: 1.65 лв + 45 точки

Описание

В търсенето на Тайната на Христофор Колумб авторът се връща хиляди години назад в историята на морските приключения. Тръгвайки от древността и корабите на финикийците и на други цивилизации, Дейвид Хатчър Чайлдрес започва невероятно проучване, което стига до Средновековието и предоставя най-интересните и непознати свидетелства за известния Орден на Храма – например за неговия огромен флот, който си съперничи с най-големите морски сили от епохата.

Хатчър Чайлдрес разкрива изненадващите пътешествия на мореплавателите от най-мистериозния известен религиозен Орден в историята, които ги отвеждат до самия американски бряг. Това е теория, която би могла да обясни огромното количество злато, собственост на тези бойци монаси, за чийто произход се разпространяват различни легенди.  

Какво се случва с този флот и тайните му? По една абсолютна спирала от мистерии ще се запознаем с такива необичайни места и събития, като Шотландия на митични владетели, Американската революция или Карибите от XVI век, крале, пирати, масони, сектата на хашишините.  

Този разказ неминуемо ще ни отведе до една от най-важните личности в историята – Христофор Колумб, чийто живот все още крие много тайни. Загадки, които стават още по-многобройни с изследването на Чайлдрес, според който Колумб може би е роден на Майорка и е имал възможност да се свърже с еврейски картографи от острова, чиито предци два века по-рано са служили в тамплиерския флот.  

Защо Исабела Кастилска, една от най-могъщите кралици по онова време, се доверява напълно и отпуска средства на един непознат мореплавател на име Христофор Колумб? Дали тези средства за откривателя на Америка не са от баснословните тамплиерски съкровища?

Още за книгата

  • година на издаване: 2011
  • вид на подвързията: твърди корици
  • страници: -
  • ISBN: 978-954-28-0890-9


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"ТАЙНАТА НА ХРИСТОФОР КОЛУМБ. Тамплиерският флот и откриването на Америка"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
»виж всички