844 преглеждания, 0 коментара,
0.00 / 0 гласа
Говорителя на мъртвите
Говорителя на мъртвите
издателство: Ера
корична цена: 13.99 лв (-13%)
mobilis цена: 12.59 лв.
спестявате: 1.40 лв + 42 точки

Описание

Говорителя на мъртвите от Орсън Скот Кард е втора книга от легендарната сага за Ендър, призната за една от най-добрите поредици на всички времена. Романът е носител на наградите „Хюго” и „Небюла”, а авторът е единственият, печелил най-престижните отличия за фантастика в две поредни години. Това му отрежда място сред най-изтъкнатите писатели на последните десетилетия.

Някога прославян като спасител, Андрю Уигин остава в човешката история като Ендър Ксеноцида – унищожителя на цяла извънземна цивилизация. 

Осъзнал чудовищните последствия от делото си, Ендър решава да прекара живота си в скитане, като говори от името на мъртвите. Три хилядолетия той странства и разказва за живота им, за техните болки и радости, постижения и провали. Така се превръща в Говорителя на мъртвите... И когато на планетата Лузитания е открита нова форма на разумен живот, Ендър получава шанс за изкупление. 

Светът, сътворен от Орсън Скот Кард, е наситен с мъдрост и проникновеност, изпълнен със съчувствие и човечност. Една от значимите книги в жанра, „Говорителя на мъртвите” е роман, в който разумните същества се стремят да намерят общ език въпреки различията помежду си. Защото само така могат да поправят грешките си и да приемат чужденеца.


Още за книгата

  • година на издаване: 2012
  • вид на подвързията: твърди корици
  • страници: 396
  • ISBN: 9789543892235


Сподели с приятел


КОМЕНТАРИ

Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате книгата
"Говорителя на мъртвите"    


Още книги от

  • автора
  • издателството
  • категорията
»виж всички